Organisatie

De negende editie van het First Amsterdam Rough Tournament wordt op dinsdag 2 juli 2019 gespeeld in het Amsterdamse Bos. Het evenement wordt georganiseerd door de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn.

De leden van deze serviceclub zetten zich persoonlijk in om dit evenement te organiseren. Zij willen zich op deze manier dienstbaar opstellen ten behoeve van de samenleving.

De banden tussen het Amsterdamse Bos en deze Rotary Club zijn al jaren innig. In 2007 nam de service club het initiatief voor het project Bosmobiel. Met dit elektrisch voertuigje kunnen senioren uit gemeenten rond het Amsterdamse Bos, die niet meer zo goed ter been zijn, alsnog een ‘boswandeling’ maken. Daartoe heeft de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn de stichting Bosmobiel in het leven geroepen.

Met behulp van acties en evenementen is geld bijeengebracht voor de aanschaf van twee zespersoons Bosmobielen. Die rijden sinds 2009 voor zowel senioren uit verzorgingscentra (bemand door de chauffeur van het centrum) als voor individuele thuis wonende senioren (bemand door vrijwilligers van de speciale stichting Bosmobiel en leden van de Rotary Club).

Met het project Amsterdamse Bos Golf (First Amsterdam Rough Tournament) hebben de leden van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn zich inmiddels zes jaar lang ingezet voor de Stichting MS Research en de AMC Foundation. Tijdens de vorige acht toernooien is bij elkaar ruim 396.000,00 euro bijeengebracht voor hersenonderzoek door het MS Centrum van het VU mc en onderzoek naar de bestrijding van de gevolgen van herseninfarcten door de AMC Foundation.

Ook voor de negende editie (2019) van het Amsterdamse Bos Golf toernooi staan hersenen centraal. Het goede doel is de Nederlandse Hersenbank.