Onze voorzitter heet u van harte welkom

Op 28 JUNI 2022 gaat het weer gebeuren!

Na 2 jaar stilte vanwege Corona, wordt dit jaar voor de tiende keer (2e lustrum dus) het AMSTERDAMSE BOS GOLF TOERNOOI gehouden. Dit unieke evenement wordt georganiseerd door de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is inmiddels een begrip in de regio. Wij mogen met recht spreken over een uniek evenement, want in menig opzicht wordt zelfs de meest doorgewinterde golfer hier geconfronteerd met een combinatie van omstandigheden en ervaringen die hem of haar voor altijd bij zullen blijven. Geen wonder dus, dat de deelnemende teams vaak al eerder hebben deelgenomen. 

GOLFEN IN HET AMSTERDAMSE BOS

Wat maakt het Amsterdamse Bos Golf toernooi zo bijzonder? In de eerste plaats de locatie en de bijzondere omstandigheden. Het is de enige mogelijkheid om in het prachtige Amsterdamse Bos te golven. Er wordt in het Amsterdamse Bos nooit gegolfd en de fairways en greens worden éénmaal per jaar speciaal aangelegd voor dit toernooi. Iedere hole heeft zo zijn eigen karakter en verrassingen. Het toernooi staat vanwege de specifieke omstandigheden, ruige fairways en onvoorspelbare greens, bij de enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren dan ook bekend als “First Amsterdam Rough Tournament”.   

HET GOEDE DOEL: Onderzoek naar Fronto Temporale Dementie (FTD)

Maar er is meer en dit uitdagende karakter is zeker niet de enige reden om aan het toernooi deel te nemen. Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan ons goede doel, onderzoek naar de behandeling van Fronto Temporale Dementie. In de voorgaande 9 edities werd € 450.000 bijeen gebracht voor diverse goede doelen. Iedere 3 jaar is dit een ander doel. De laatste 3 jaren was ondersteuning van het bijzonder belangrijke werk van de Hersenbank het goede doel. Dit jaar is het goede doel erfelijke FrontoTemporale Dementie (FTD). Kenmerk van deze ziekte zijn de gedragsveranderingen en de taalproblemen die ontstaan en niet zozeer het geheugen zoals bij andere vormen van dementie. De ziekte is progressief en de overlevingskans is ongeveer 9 jaar na het ontstaan van de eerste symptomen. Toen vorig jaar door Corona het Bos Golf Toernooi niet door kon gaan, heeft de Rotaryclub een digitale veiling georganiseerd voor dit goede doel met de mooie opbrengst van € 27.500. Een van de motto’s van dit toernooi is dan ook: “het gaat niet om het verlagen van uw eigen handicap, maar om het verlagen van de lichamelijke handicap van iemand anders 

TALRIJKE FACILITEITEN in de baan

Wij streven er ieder jaar naar het evenement verder te verbeteren. Uiteraard staat het 18 holes golf toernooi deze dag centraal. Daarnaast zal er ook een clinic worden georganiseerd. De golfers worden op verschillende horecapunten in de baan voorzien van eten en drinken. Diverse regionale ondernemers staan voor u klaar in de baan om u onderweg te laten genieten van fantastische hapjes en drankjes.

HET AVONDPROGRAMMA

Eenmaal moegestreden kunnen de deelnemers terecht bij het Clubhuis. Daar zal blijken dat de term “19th hole” een understatement is voor hetgeen u dan de komende uren nog allemaal te wachten staat. Een keur aan culinaire verrassingen en bijpassende dranken in een gezellige ambiance en feestelijke sfeer. Naast de prijsuitreiking zal er een veiling worden georganiseerd waar prachtige kavels worden aangeboden. Ieder jaar weer blijkt dit een groot succes. Dit alles door onze genereuze sponsors die deze kavels ter beschikking stellen zowel als de enthousiaste deelnemers die op deze kavels bieden. Dit jaar zal de veiling deels digitaal gehouden worden in de weken voorafgaand aan het toernooi. Ook het afgelopen jaar hebben weer veel bedrijven en families een fijn evenement beleefd door het kopen van een mooie kavel, variërend van een buitenlands verblijf, een diner, vaartocht, tot vele andere activiteiten en producten en diensten. Deelnemers, organisatoren en belangstellenden bleven in de afgelopen jaren niet voor niets massaal om aan deze veiling deel te nemen. En u wilt vanzelfsprekend ook graag weten of u nog een prijs in onze loterij heeft gewonnen.  

DEELNEMERS, SPONSOREN EN VRIJWILLIGERS

Het spreekt voor zich dat dit unieke evenement niet gerealiseerd kan worden zonder de onmisbare sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers als marshal of in en rond het clubhuis. Dit jaar zijn er buiten de wederom talrijke sponsoren ruim 60 vrijwilligers zonder wie een dergelijk evenement niet mogelijk zou zijn.   

HOE KUNT U DEELNEMEN?

Gelet op het unieke karakter en de sfeer is het Amsterdamse Bos Golf een prachtig netwerk evenement voor bedrijven. Bedrijven die met een team willen deelnemen, kunnen dit doen met een flight van 4 personen of als sponsor. De verrassende verzorging gedurende de gehele dag en het diner en de drank zijn inbegrepen in de prijs van € 1.250,- (voor een flight van 4 personen). Het aantal flights is beperkt. Deelname of sponsoring kan opgegeven worden via de website www.amsterdamsebosgolf.nl of door een email te verzenden aan info@amsterdamsebosgolf.nl.Mocht u nog niet kunnen golfen en wel willen deelnemen aan ons evenement, dan hebben wij voor deze deelnemers een Clinic georganiseerd onder de professionele leiding van onze Pro, Arjan van Houten.

Wilt u uw steentje bijdragen aan het Amsterdamse Bos Golf, in welke vorm dan ook? Neem dan contact op via info@amsterdamsebosgolf.nl. Wij heten u als deelnemer of belangstellende van harte welkom.

Tot 28 juni!

Jeroen Homan

Voorzitter Amsterdamse Bos Golf 

Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn