Wat komt er kijken op de dag zelf

Op de dag voorafgaand aan het toernooi is het terrein in gereedheid gebracht door het opbouwen van de tenten, inrichten van de horecastands, plaatsen van meubilair, etc. In het bos wordt de laatste hand gelegd aan het klaarmaken van de banen, het plaatsen van de holes, de bebording voor de route, plaatsing van de tenten voor de catering in de baan. Vele handen maken licht werk. We vergeten hier gemakshalve dat vanaf mei de baancommissaris en zijn medewerkers wekelijks bezig zijn geweest om de baan klaar te maken voor een golftoernooi.

Dat betekent opruimen van obstakels, het regelmatig maaien van de green en dit alles in goed overleg met de beheersers van het Amsterdamse Bos, zodat ook rekening gehouden wordt met de belangen van flora en fauna. Tenslotte willen we ook graag een duurzaam toernooi. Op de dag zelf zijn de hulptroepen al vroeg aanwezig. Sommigen hebben zelfs in het bos geslapen. De horeca wordt ontvangen en naar hun locatie in het bos begeleid. De marshals krijgen hun instructies. Het ontvangstcomité zorgt er voor dat de eerste gasten welkom worden geheten met een kop goede koffie van Karstens.

Het wedstrijdsecretariaat neemt zijn plaats in voor de inschrijving van de flights en dan kan om 11.00 uur het toernooi van start met een welkomstwoord van de toernooidirecteur en de voorzitter van de Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn. Helaas zal voor 2020 al dit werk blijven rusten. Het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. Het draaiboek is echter klaar en kan voor de 10e editie in 2021 zo weer uit de kast gehaald worden.